Blogg om sjukvård, hälsa, träning och mat

Blogg om sjukvård, hälsa, träning och mat

Parterapi Falun

- Posted in Ingen kategori by

En givande terapi för par

Jag och min man har varit inne i en svår period. Han har jobbat som lågstadielärare men är utbränd sedan en tid tillbaka, Vilket innebär att jag får jobba 3 jobb för att kunna ha kvar vårt hus och sommarställe. Det är verkligen fysiskt och psykiskt påfrestande att leva ihop med någon som mår dåligt och vi båda känner att det går ut över vår relation. Problemet är också att vi inte kan prata om det bara han och jag, Min man lyssnar inte på mig och ser inte mina behov. Dessutom behöver han själv hjälp med sin utbrändhet, något som jag inte kan hjälpa honom med. Nu är det så att har letat efter någon som kan hjälpa oss med parterapi i Falun och hittat samtalshälsan.

Min kompis tipsade mig om en psykolog som erbjuder samtalsterapi. Hon och hennes man var själva väldigt nöjda med deras besök. Efter vår lilla pratstund sökte jag efter parterapi i falun och fick upp samtalshälsan. Så jag ringde till de och vi fick tid direkt. Jag är spänd och nervös men samtidigt ser jag fram emot att få hjälp, jag älskar min man så mycket och jag vill inte att det ska ta slut mellan oss, Jag vill kämpa ett tag till. Om inte för oss så vill jag för barnens skull. Man har ju läst i olika tidningar att parterapi ska vara bra, eller åtminstone stärka relationen och reda ut jobbiga saker. Både jag och min man hejar på varandra och vi hoppas att parterapi är något för oss.

Jag och min man i terapi

Assistansbolag lund

- Posted in Ingen kategori by

Ett tryggt Assistansbolag

Jag har en son med funktionshinder som är i konstant behov av en personlig assistent. Vi har varit kunder hos ett assistansbolag i Lund ett tag men det har inte riktigt passat oss och mött våra förväntningar helt och hållet. Därför har vi letat efter ett nytt assistansbolag i Lund med omnejd och det har tagit sin tid men nu äntligen känner vi att vi har hittat rätt! Vi hittade Omtanken i Skåne som hade fina recensioner och verkade väldigt duktiga på det de gör. De hjälpte oss att flytta över till dem från vårt gamla assistansbolag i Lund och har sedan dess fortsatt att vara hjälpsamma.

Detta assistansbolag i Lund har mycket kompetent och trevlig personal, det är precis ett sånt här assistansbolag vi ville ha. Min son verkar trivas jättebra med sin personliga assistent och jag tycker också att hon är väldigt trevlig och har god hand om honom. Man kan redan nu se att de har skapat ett starkt band sinsemellan vilket såklart gör mig otroligt glad. Det är så skönt att vi äntligen hittat ett assistansbolag i Lund som vi känner oss trygga med och som har personal som min son verkligen tycker om. Jag känner mig alltid lugn och trygg när jag lämnar honom med sin personliga assistent hos omtanken i skåne vilket är väldigt viktigt för mig.

Personlig assistans

Jättebra odlingsmedier

- Posted in Ingen kategori by

Odlingsmedier från LABFAB

Jag jobbar med mikrobiologi som har med mikroorganismer att göra. I mitt jobb tar jag fram tex bakterier för olika ändamål. Man kan dela upp mikrober i tre olika kategorier. Dessa kategorier är encelliga, flercelliga och acellulära organismer. bakterier som jag i första hand arbetar med tillhör den prokaryota grenen.

I mitt arbete så använder jag mig av något som heter odlingsmedier. I dessa odlingsmedier odlar jag fram olika sorters mikroorganismer. Man kan även använda odlingsmedier för att odla fram olika celler, men det är inte det jag gör i mitt arbete. Odlingsmedier kan även kallas för näringssubstrat eller odlingssubstrat och detta är då antingen olika näringsgeler eller näringslösningar. Dessa odlingsmedier är nödvändiga näringskällor samt representanter där man kan imitera mikroorganismernas samt cellernas naturliga miljöer. Där kan man odla tex bakteriekulturer samt mammalieceller.

De olika mikroorganismerna är i behov av olika ämnen samt i varierande mängder för att kunna föröka sig och växa. Vilket betyder att det finns en mängd olika odlingsmedier att välja mellan. Varje odlingsmedier är anpassat för varje specifikt mikroorganisms behov. Jag har precis hittat en leverantör av odlingsmedium som jag haft väldigt bra upplevelse av som jag vill dela med mig utav. De är snabba och smidiga att ha att göra med. Ett plus i kanten är att de även är trevliga när man behöver ha kontakt med dem. Något som jag även funnit positivt är att de har odlingsmedium som erbjuder snabbare och kostnadseffektivare analysresultat om man jämför med de mer traditionella odlings medierna som finns. Detta företag heter LABFAB och har funnits sedan 1983. Det märks att de är erfarna och duktiga på det dom gör. Är så glad att jag hittade just dem och hoppas att även andra ska göra det. Man kan inte få nog med bra tips när det kommer till att försöka underlätta ett viktigt arbete.

odlingsmedier LABFAB